WSB bouwt de nieuwste parel in de Gentse binnenstad

Vanhoutteghem Time & Jewelry is in Gent al decennialang een gevestigde waarde bij liefhebbers van juwelen en horloges. Toen er een prachtig winkelpand beschikbaar was in de Volderstraat, het bruisende stadscentrum, trok die de aandacht van de familie. Hun derde zaak, Vanhoutteghem Boutique, is de nieuwste parel in de Gentse binnenstad, met dank aan het prachtige en goed doordachte interieurdesign van WSBDesign.com.

Het pand heeft een heel brede gevel en beperkte diepte. ‘Dat bracht wel wat uitdagingen met zich mee’, zegt Nico Schreuder van WSB. ‘Hiervoor hebben we een etalage ontwikkeld waar aan beide kanten juwelen en uurwerken zijn te bewonderen. Waar we goed op hebben gelet door de ondiepe ruimte is dat de winkeletalage transparant genoeg is om de winkel in te kijken en de klant nieuwsgierig te maken.’ Het behoud van het bestaande natuursteen draagt bij aan de tijdloze uitstraling van de winkel. Binnenin is er een harmonieus samenspel van materialen. Prachtig Alphenbergleer siert de wanden en de tafel. Linnen- en houtstructuren voegen warmte toe. Het plafond, afgewerkt met Jacopostof van Romo, zorgt niet alleen voor knappe esthetiek maar ook voor een uitstekende akoestiek.

Het hele project werd op amper 6 weken gerealiseerd en maakt van Vanhoutteghem Boutique een opzienbarend staaltje van designvakmanschap, dat de klantbeleving naar nieuwe hoogten tilt.

Contact: +31 33 277 17 14
www.wsbdesign.com | Interieurbouw