WSB Design: Vanhoutteghem Time & Jewelry in Gent

Het ontwerp en de realisatie van het interieur van Vanhoutteghem in Gent was architectonisch een uitdaging vanwege de smalle en langgerekte structuur van het pand met meerdere etalages. De winkel versmalt naar achteren toe, wat constructief opgelost moest worden. Er waren veel verspringende muren en hoogteverschillen in de vloer. De belangrijkste vraag voor WSB Design was: Hoe creëer je esthetische rust? Hoe behoud je samenhang in een kleine winkel?

De wensen van de opdrachtgever waren het integreren van merkenshops in de winkel (Omega, Breitling, Tag Heuer en Zenith) en het ontwerpen van specifieke ruimtes, zoals een atelier voor horlogemakers, een pantry met bureau voor het personeel, een balie met bar en diverse verkoopszones. WSB streefde naar een warenhuisgevoel, waar klanten van de ene afdeling naar het andere merk kunnen winkelen en vrij kunnen bewegen. Dit werd bereikt door verschillende doorgangen te creëren, zoals de verbinding tussen Omega en het verkoopsgebied. Het materiaalgebruik in de hele winkel straalt een warme vorm van luxe uit, met natuursteen op de vloer en unieke vitrines met natuursteen en verfijnde details. De wandpanelen zijn voorzien van akoestisch behang van Moooi. Ook de balie is voorzien van unieke details, zoals geïntegreerde LED verlichting in het meubelblad.

Het resultaat is een vernieuwde winkel met een doordachte routing en een stijl die gekenmerkt wordt door decente zandtinten voor een rustige uitstraling. Er is een comfortabele wachtruimte gecreëerd, evenals privacy in de luxe verkoopslounge. Er zijn drie zitverkoopplekken en twee dubbele staande verkoopspunten om aan de verschillende behoeften van klanten te voldoen.

Contact: +31 33 277 17 14
www.wsbdesign.com | Interieurbouw