Maurice Lacroix: Aikon Automatic Bronze

Al bijna 50 jaar toont Maurice Lacroix zijn expertise op het gebied van horlogemakerij door betaalbare horloges te maken die uitblinken in betrouwbaarheid en iconische klasse. In 2016 heeft Maurice Lacroix de Calypso uit de jaren 90, geïnterpreteerd met de AIKON. Maurice Lacroix is een actief en stedelijk merk dat gedijt in de bruisende energie van de stad. Met dit in gedachten kiest Maurice Lacroix ervoor om zijn imago te associëren met een reeks activiteiten die consumenten in staat stellen om de unieke vitaliteit van het stadsleven te ervaren.

Een samensmelting van stijl en prestatie

De AIKON Automatic Bronze is dan ook een verfijnde uitdrukking van stedelijke elegantie met een robuuste bronzen behuizing en een rijke chocoladekleurige wijzerplaat. De beperkte oplage van 888 stuks belooft exclusiviteit. De AIKON Automatic Bronze heeft een gangreserve van 38 uur en komt in een geborstelde bronzen kast van 42 mm. De gezandstraalde accenten op de lunette voegen subtiele diepte en karakter toe aan de kast die met zijn 11 mm hoogte het horloge een verfijnde uitstraling geeft die tegelijk ook robuust is. De open achterkant van de kast biedt een fascinerend zicht op het binnenwerk van het horloge. Met een waterdichtheid van 20 ATM is de AIKON Automatic Bronze klaar voor elk avontuur in alle omstandigheden.

Maurice Lacroix’s gedurfde visie

Sinds de onthulling van de AIKON in 2016 heeft Maurice Lacroix steevast gestreefd naar grensverleggende horlogeontwerpen. De AIKON Automatic Bronze is een nieuw hoogtepunt, met zijn kenmerkende bronzen behuizing en verfijnde Clous de Paris-patroon.

Stedelijke verfijning in beweging

Met het exclusieve Automatic ML135-kaliber, ontwikkeld in samenwerking met Sellita, biedt de AIKON Automatic Bronze niet alleen een verfijnde esthetiek, maar ook een nauwkeurige tijdmeting. De open kast achterkant onthult het binnenwerk als een eerbetoon aan vakmanschap en precisie.

Meer info : www.weiszgroup.com
+31 – (0)20 6794633