Maurice Lacroix

De Pontos is een klassieker in het veelzijdige gamma van Maurice Lacroix. Het Zwitserse horlogehuis komt nu met een nieuwe interpretatie van het populaire model op de markt en die moet op geen enkele manier onderdoen voor zijn illustere voorgangers.

De Pontos S Chronograph is ontegensprekelijk een sportief horloge met zijn chronograaf en tachymeterschaal. Maar de kracht van dit horloge zit in de grote veelzijdigheid. Het sportieve horloge is uiterst elegant en je draagt het zowel tijdens een avontuurlijke wandeling met vrienden, als op een chic feest van het werk. In al zijn ongecompliceerdheid slaat de Pontos S op een originele en geslaagde manier een brug tussen twee compleet verschillende werelden: die van de elegante luxe en die van de het sportieve avontuur.

Classy sporthorloge

De nieuwe PONTOS heeft een chronograaf, een tachymeter, indicaties voor dag en datum, en weelderige details waarop je niet uitgekeken geraakt. De keramische lunette is uiterst krasbestendig, en de gezandstraalde wijzerplaat, komt in twee kleuren: zilverwit of donkerblauw. De wijzers die de uren en minuten aangeven zijn gedeeltelijk opengewerkt en bekleed met Super-LumiNova. De uurindexen zijn gefacetteerd, waardoor ze met zelfs de kleinste suggestie van licht helder en elegant reflecteren. Boven elke index is een klein rechthoekje Super-LumiNova voorzien. De afleesbaarheid is – zoals je van een sportief horloge mag verwachten – dus optimaal.

Stijlvolle contrasten

Daarvoor zorgt ook het grote contrast op de wijzerplaten die speelt met wit en donkerblauw, en spaarzame accenten in zwart en rood. De twee gezandstraalde subdials van de chronograaf zitten in hoog contrast op 12 uur (een 30-minuten register) en 6 uur (een 12-uurs register). En subtieler is er ook een subdial voor de seconden op 9 uur.

Met daarbij nog eens een dag- en datumweergave op 3 uur zou je kunnen denken dat de wijzerplaat overweldigend druk en onoverzichtelijk wordt, maar niets is minder waar. Dat heeft de PONTOS S Chronograph te danken aan een oordeelkundig gebruik van diepte, de beperkte kleuren en het hoge contrast in kleuren, en de variaties met geborstelde en gepolijste oppervlakken.

Maurice Lacroix heeft een aantal designelementen van eerdere modellen behouden, zoals de langwerpige bediening van de chronograaf en de kenmerkende dubbelgestreepte lugs. Een ruit van saffierglas in de achterkast geeft zicht op het prachtig wegtikkende ML112-kaliber.

Easy Strap Exchange

De nieuwe modellen van de PONTOS S Chronograph worden geleverd met een blauwe of grijze nylonband die gevoerd is met luxueus nubuckleer en waarop het kenmerkende logo prijkt. De andere modellen hebben een stalen armband van drie rijen. Dankzij het Easy Strap Exchange-systeem kan je gemakkelijk en zonder gereedschap van band verwisselen en zo in een handomdraai het uiterlijk van je horloge aanpassen.

Sprankelende energie

Al meer dan 40 jaar geeft Maurice Lacroix blijk van een enorme expertise in horlogerie. Het innovatieve, avant-gardistische karakter van het horlogehuis en het niet-aflatende streven naar perfectie heeft het merk doorheen de jaren al meer dan vijftien prijzen opgeleverd.

Die topkwaliteit wil het ook aan betaalbare prijzen aanbieden. Samen met de veelzijdige stijl van een aantal iconische modellen, maakt dat Maurice Lacroix tot een favoriet van de jonge stedelijke bevolking. Het merk ademt actieve, kosmopolitische stedelijkheid uit en is een eerbetoon aan de unieke vitaliteit en de sprankelende energie van het stadsleven.

Meer info : www.mauricelacroix.com