Verliefd, verloofd, getrouwd!

prestige, prestige magazine, magazine, juwelenbranche, horlogebranche, ars nobilis, juwelenfederatie, belgische federatie, juwelen, horloges, jewels, watches, ink antwerp

De man op het witte paard, een fonkelende verlovingsring en een spetterend trouwfeest als kers op de taart… Welk meisje droomt er niet van? De cijfers liegen er niet om: nadat het aantal huwelijken een lange tijd een neerwaartse beweging kende, geven verliefde koppels de laatste jaren opnieuw vaker het jawoord. Een goede zaak, niet alleen voor de romantiek maar vooral voor cateraars, feestzalen en juweliers. Maar waarom kiezen koppels om de liefde te bezegelen met een huwelijk? We bekijken het even van dichterbij.

ZOVEEL REDENEN OM TE TROUWEN

Koppels trouwen om uiteenlopende redenen. Zo maakt huwen de administratieve molen van een gezinsleven heel wat gemakkelijker: het is nog steeds de eenvoudigste manier om een eigendom aan te kopen en erfrechten te regelen. Maar bovenal is het een eeuwenoude traditie waarmee verliefde paren aan iedereen tonen dat ze samen horen en zich engageren om steeds opnieuw voor elkaar te kiezen. Deze romantische gedachte wordt bovendien vaak bekroond met een onvergetelijk huwelijksfeest: een dag waar heel wat koppels samen met hun familie en vrienden reikhalzend naar uitkijken. De sociale druk van de (schoon)ouders en omgeving mag hierbij niet onderschat worden. Deze reeks aan drijfveren vertaalt zich dan ook in de cijfers: in België wordt sinds 2014 opnieuw veel meer getrouwd, met een totaal van 44.000 huwelijken in 2017, waarvan bijna 25.000 in Vlaanderen. Om u een beter beeld te geven: dat betekent een stijging van ruim 17 % ten opzichte van 2013, toen het aantal huwelijken volgens de cijfers van een dieptepunt van 37.854 bereikte. Het zal geen verrassing zijn dat de meeste huwelijken voltrokken worden in de zomer: sinds 2014 zijn juli en september de populairste maanden om te trouwen.

prestige, prestige magazine, magazine, juwelenbranche, horlogebranche, ars nobilis, juwelenfederatie, belgische federatie, juwelen, horloges, jewels, watches, ink antwerp

SEALED WITH A RING

Het avontuur begint met de verloving en de minutieuze zoektocht naar de perfecte verlovingsring. Houdt ze van klassiek of mag het iets moderner? Past ze het beste met een riante solitaire of verkiest ze een speelser exemplaar? En ziet ze het liefst witgoud, geelgoud of roségoud? Het is niet voor niets dat de aanstaande bruidegom vaak mama of zus meebrengt om samen het juiste exemplaar te kiezen. De symboliek wordt compleet met de trouwringen, een zoektocht waarin de bruid dan ook meteen betrokken wordt.

EEN STRALENDE BRUID

Een idyllische locatie, lekker eten en een goeie DJ zijn belangrijke ingrediënten voor een geslaagde party, maar het plaatje is pas compleet als de bruid van kop tot teen straalt. De basis ligt hiervoor bij een klassevolle trouwjurk met dito kapsel en schoenen, en wordt geperfectioneerd met de passende huwelijksjuwelen. Meestal maken de dagdagelijkse sieraden op de huwelijksdag plaats voor lichte en verfijnde exemplaren. De oorringen, armband en halsketting zullen op dé dag voornamelijk accentueren maar nooit echt opvallen, zodat de bruid in al haar puurheid de show kan stelen.