Pequignet

50 jaar later

Sinds 1 oktober 2023 heeft Pequignet, de beroemde horlogemakerij gevestigd in Morteau in de Franse Jura, de distributie voor de Benelux toevertrouwd aan G Time. Emile Péquignet richtte in 1973 zijn horlogebedrijf op in Morteau, waarmee hij een merk creëerde dat brak met de conventies en normen. Na een overname door zijn managers in 2017, werd Pequignet in 2021 overgenomen door Enowe Excellence. De oprichter van Enowe Excellence, Hugues Souparis, heeft de merknaam onmiddellijk nieuw leven ingeblazen. Met zijn team heeft hij nieuwe ontwikkelingen in gang gezet, een nieuwe identiteit voor het merk gecreëerd en de basis gelegd voor verdere groei.

In 2023 presenteerde Pequignet met trots zijn vernieuwde imago, gekenmerkt door een gestroomlijnd logo en een eigentijdse visuele identiteit. De kleur oranje symboliseert de nauwe band tussen de oorsprong van het merk in 1973 en zijn hernieuwde dynamiek in 2023, met een knipoog naar de inspiratie die we putten uit de “French Touch”. De website en de merchandising kregen een eigentijdse update, waarbij ook de opvallende oranje kleur werd toegepast. Als klap op de vuurpijl opende Pequignet in 2023 zijn allereerste flagshipstore in Parijs, in de wijk Saint-Germain-des-Prés. Hoewel Pequignet door de jaren heen belangrijke veranderingen heeft doorgemaakt, zijn de kernwaarden van het merk onveranderd gebleven.

Patrick Gelder, General Manager van G-Time legt uit: “Pequignet blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van buitengewone uurwerken en het creëren van horloges die gekenmerkt worden door elegantie en innovatie. De 3 Manufacture-uurwerken zijn hiervan het beste bewijs.” De volgende editie van Watches&Wonders zal de gelegenheid zijn om de nieuwe Moorea te presenteren, het iconische horloge van de collectie. Deze zal de nieuwe Concorde-familie vervoegen, die eind 2023 werd gepresenteerd. Een nieuwe wind waait door het vijftigjarige merk!

In België streeft het merk naar een betere vertegenwoordiging in het noorden van het land. Volgens Maxim Vergauwen, Sales Manager, “hanteert het merk een onconventionele benadering van haute horlogerie met als doel deze toegankelijk te maken voor een breder publiek. Als laatste Franse horlogemakerij belichaamt Pequignet een zeer eigentijdse visie op tijd, vrijheid en onafhankelijkheid.”

Meer info :
Patrick Gelder (patrick@gtime.be)
Maxim Vergauwen (maxim@gtime.be)
info@gtime.be / +32 2 658 01 20 / www.pequignet.com