Danish Design – Husky Blue

Natuur en vrijheid

Danish Design vindt inspiratie voor de ontwerpen van haar horloges in de ongerepte Scandinavische natuur en in het dynamische leven in de stad. Waar beide elementen samenkomen, ontstaat de harmonie waar zij zo trots op zijn en die de ontwerpen van Danish Design hun bekendheid hebben geschonken. Als eerste horlogemerk bracht Danish Design al in 1988 Scandinavisch design op de markt dat toegankelijk is voor het grote publiek. Sindsdien is er veel veranderd en ook Danish Design heeft niet stil gezeten. Maar wat nooit zal veranderen is de ultieme harmonie tussen natuur en design, een uniek signatuur dat terugkeert in elke horlogecollectie van het merk. Danish Design horloges staan symbool voor een vorm van bereikbare luxe.

Akilia Husky Blue is de nieuwste eyecatcher van Danish Design. De wijzerplaat in ‘Husky Blue’ trekt meteen alle blikken naar zich toe en blijft in geen enkele omgeving onopgemerkt. De bijzondere kleurstelling is vanzelfsprekend een verwijzing naar Scandinavië, meer bepaald naar het gebied rond de poolcirkel. De Arctische Husky’s worden in één adem genoemd met het leven in Lapland. Het zijn de zo karakteristieke intens blauwe ogen van de Husky’s die de ontwerpers inspireerden bij de totstandkoming van liefst drie ‘Akilia Husky Blue’ series.

Fascinerend blauw in drievoud

De intens blauwe ogen van de Husky’s inspireerden het ontwerp van de wijzerplaten voor de ‘Akilia Husky Blue’ horloges. Er is keuze uit de series Akilia Day/Date, Akilia Medium en de Akilia Mini. De Akilia Day/Date is een herenhorloge met 41 mm kastdiameter en voorzien van een éénkleurige schakelarmband. Zoals de naamgeving al aanduidt, is de wijzerplaat voorzien van een dagaanduiding en datumvenster. De Akilia Medium maakt zijn opwachting met een 32mm kast en is naar keuze leverbaar met een goudkleurige armband of een tweekleurige goud/zilver armband.

Een extra elegante verschijning

Akilia Medium en de Akilia Mini laten zich niet alleen opmerken door de prachtige ‘Husky Blue’-wijzerplaat, maar zijn tevens voorzien van de verfijnde ‘DressLink’ horlogeband. De ‘DressLink’ horlogeband in edelstaal is opnieuw een subtiele verwijzing naar Scandinavië. De armband is samengesteld uit zeskantige elementjes waarvan de vorm veel overeenkomst vertoont met de zeskantige houten dakpannen – in het Deens als ‘Tegltag’ benoemd – die bouwwerken uit het Viking-tijdperk typeren. De ‘DressLink’ horlogeband van de Akilia Mini met 22mm kast is beschikbaar in zilver, goudkleur of in een tweekleurige goud/zilver uitvoering. De aaneenschakeling van de edelstalen elementen resulteert in een uniek patroon, zacht glanzend, met een rustig oppervlak.

Meer info :
www.weiszgroup.com
www.danishdesign.com