Blush, Lab-grown diamonds

Lab-grown diamanten zijn niet nieuw. Sterker nog, ze zijn er al vele jaren. Wat wel nieuw is, is hun stijgende populariteit bij Belgische juweliers en consumenten. Blush maakte zijn intrede op de Belgische juwelenmarkt.

Hun sieraden met lab-grown diamanten en 14-karaat goud doen het heel goed, op een markt die traditioneel vasthield aan natuurlijke diamanten en 18-karaat goud. Wat is de immense aantrekkingskracht van deze sieraden?

Tien jaar geleden maakte Blush al een omschakeling naar 14-karaat goud. Die keuze bleek een groot succes en bevestigde dat consumenten openstaan voor verandering, zeker wanneer esthetiek en kwaliteit daarbij hand in hand gaan. Hetzelfde verhaal zien we nu ook bij lab-grown diamanten. “Binnen slechts drie maanden zagen we juweliers met uitstekende doorverkoopresultaten”, vertelt Eric Niehot, de drijvende kracht achter Blush. Met een prijsklasse variërend van 400 tot 1000 euro vult Blush een gat in de Belgische markt. De strategische prijsstelling spreekt consumenten aan die anders zouden twijfelen over de aankoop van een sieraad.

Lab-grown diamanten: De fonkelende toekomst van de Belgische juwelenmarkt

Een reactie laat dan ook niet op zich wachten. Juweliers merken nu al een significante upsell, in plaats van de gevreesde downsell. Consumenten zijn inmiddels, net zoals toonaangevende horlogemerken als Breitling, onmiskenbaar overtuigd van de aantrekkingskracht van deze diamanten. Daarmee hebben lab-grown diamanten duidelijk hun vaste plek in de juwelenmarkt veroverd.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Gregory Dewaele: 0474/68 53 53 · gregory.dewaele@outlook.com
Jackie Baert: 0477/48 86 02 · jackie@roos1835.com