Orient Bambino: Stijlvol klassiek en verfrissende kleuren

Orient gaat prat op meer dan 120 jaar geschiedenis in de horlogewereld. Het horlogemerk heeft zich vast verankerd tussen de ‘Grote Drie’ Japans horlogefabrikanten. Orient-horloges staan bekend voor hun buitengewoon aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding, terwijl het merk zich evenzeer profileert bij de echte horlogeliefhebbers.

De Orient-geschiedenis begint in 1901 onder de naam ‘Yoshida Watch Shop’. Na de verkoop van zakhorloges, volgde het produceren van horlogekasten om uiteindelijk door te groeien naar het vervaardigen van volledige polshorloges na de tweede wereldoorlog. Op 13 juli 1950 werd de naam Orient geïntroduceerd, toen Yoshida zijn horlogefabriek nieuw leven inblies en zijn producten ook buiten Japan te verkopen. Hij legde zichzelf de uitdaging op een zo goed mogelijk horloge te produceren in de moderne tijd, voor kopers die een praktisch, betrouwbaar en precies mechanisch horloge ambiëren voor dagelijks gebruik.

Orient is één van de weinige horlogefabrikanten die hun eigen mechanische uurwerken maakt, een kenmerk waar ze bijzonder trots op zijn!

Orient Bambino

De Orient Bambino collectie is onderdeel van de Orient Classic collectie en bestaat uit meer dan 20 varianten. Het ontwerp is verfijnd klassiek, met een retro look. Kenmerkend voor deze zeer populaire collectie zijn de koepelvormige wijzerplaat en het koepelvormig horlogeglas. Trouw aan de filosofie van Orient is een mechanisch uurwerk het kloppend hart van deze horloges. Een brede variatie aan kleuren, verschillende types armbanden en kastmaten, maken de Orient Bambino zowel bij heren als dames geliefd.

Een kwartet nieuwkomers

Orient voegt vier nieuwe varianten toe aan haar populaire Orient Bambino collectie. Het kwartet blijft trouw aan de klassieke elegantie die de collectie mechanische horloges typeert en actualiseert ze met stijlvolle kleuren, perfect passend bij elke gelegenheid. De wijzerplaat met drie wijzers, het koepelvormige horlogeglas en de stijlvolle kast met slanke pootjes (lugs) accentueren de herkenbaarheid. In de 42mm horlogekast huist een automatisch kaliber F6724 met handopwinding en 40 uur gangreserve, dat naast de tijd ook de datum weergeeft. De nieuwkomers maken hun opwachting met kleurrijke wijzerplaten, zonder afbreuk te doen aan hun stijlvolle klassieke uitstraling. Het kleurenpallet omvat lichtgroen, marineblauw, hemelsblauw en brons, voor een modieuze toets. De gele- of roze-goudkleurige wijzers en indexen zijn harmonisch afgestemd op de frisse kleurkeuze en accentueren de krachtige uitstraling van de wijzerplaten.

Modieus en geraffineerd

De modieuze uitstraling van deze nieuwkomers wordt ondersteund door de smaakvol geselecteerde armbanden. De lichtgroene Orient Bambino maakt zijn opwachting met een camelkleurige polsband met bruine zij- en achterkant. De uitvoering met marineblauwe wijzerplaat gaat gepaard met een beige lederen armband, die ook aan de zij- en achterkant blauw kleurt. Een beige lederen armband met grijze zij- en achterkant, completeert de hemelsblauwe Orient Bambino. Ten slotte is er nog de bronskleurige variant, die wordt opgeluisterd door een aan alle kanten bruine armband.

De modieuze kleuren maken de Orient Bambino nog aantrekkelijker voor zowel mannen als vrouwen.

Meer info : www.weiszgroup.com