Raymond Weil – coverstory

Met de nieuwe freelancer Pilot Flyback Chronograaf 7783 bereikt RAYMOND WEIL nieuwe hoogten. Het toonaangevende horlogemerk levert al bijna een halve eeuw de precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid en hoogtechnologische componenten die nodig zijn om het felbegeerde Swiss-Made-label te verdienen. Ook met dit nieuwste model voldoen ze aan alle verwachtingen.

DE ONUITPUTTELIJKE BRON VAN CREATIVITEIT

Muziek en kunst zijn voor RAYMOND WEIL een onuitputtelijke bron van inspiratie en creativiteit. Ze vormen de basis van internationale partnerschappen met gerenommeerde kunstenaars, beroemde muzikanten en iconische concertzalen. Met de freelancer Pilot Flyback Chronograaf 7783 brengt het merk een eerbetoon aan de oprichter, Raymond Weil zelf.

EEN VLIEGEND EERBETOON AAN DE OPRICHTER

Raymond Weil koesterde naast niet alleen een intense liefde voor horloges en muziek maar ook voor vliegen. In zijn geliefde vliegtuig torende hij hoog boven het adembenemende Zwitserse landschap uit. Zijn kleinkinderen, Elie Bernheim, de CEO van RAYMOND WEIL, en Pierre Bernheim, de voorzitter van de Raad van Bestuur van de luchthaven van Genève, weten als geen ander hoe ze de familietradities verder moeten zetten. Met het nieuwe pilotenhorloge vatten ze de belangrijkste passies van hun grootvader samen. De freelancer Pilot Flyback Chronograaf 7783 betovert horlogeliefhebbers met ongezien vakmanschap, vintage charme en luxueuze details.

EEN EXCLUSIEF, GELIMITEERD ONTWERP

Het horloge heeft een kast van 42 mm met een stalen oppervlak bedekt met grijze PVD-coating. Dat resulteert in een avontuurlijke uitstraling die niks aan elegantie moet inboeten. De uivormige kroon, typerend voor pilotenhorloges, ademt het vintage luchtvaartthema. Zelfs de bruine lederen band met klinknagels weerspiegelt de details op vliegtuigen. Dit bijzondere ontwerp is bovendien gelimiteerd tot 400 stuks en wordt gevierd met een propellermotief, gegraveerd op de saffieren achterkant van de horlogekast.

DE HOOGTECHNOLOGISCHE DETAILS VAN EEN HALVE EEUW ZWITSERS MEESTERSCHAP

De keuze voor de RW5530 automatische flyback chronograaf maakt het mogelijk om de chronograaf met slechts één druk op de knop te stoppen, resetten en herstarten. Even indrukwekkend is de gangreserve van maar liefst 56 uur. Het kolomwiel is thermisch geblauwd voor een optimale corrosiebestendigheid en de horizontale koppeling biedt een prachtig zicht op het in- en uitschakelen van de chronograaf, een schouwspel dat alle fans van mechanische horloges absoluut zal kunnen bekoren. Daarnaast gooit ook de versiering met perlage en Côtes de Genève-motieven hoge ogen.

EEN DIEPGROENE WIJZERPLAAT DIE IN HET OOG SPRINGT

Staafvormige uur- en minutenwijzers sieren samen met Arabische cijfers de diepgroene wijzerplaat. Terwijl de pijlvormige indexen op 3 en 9 uur eer betonen aan de pilotenhorloges van weleer, is de textuur van de buitenste rand van het wijzerblad een knipoog naar een startbaan.

Zowel de wijzers als de uurmarkeringen zijn voorzien van Super-LumiNova®, wat het horloge ook in het donker goed afleesbaar maakt. De centrale secondewijzer van de chronograaf springt in het oog dankzij zijn opvallende gele kleur, die ook terugkomt in het 30-minuten chronograafregister. Het leidt geen twijfel dat deze nieuwe limited edition de harten van zowel horlogeliefhebbers als luchtvaartfanaten zal veroveren.

Meer info:
www.raymond-weil.com