Fasten your seatbelts for Junghans

In het begin van de 20e eeuw maakte Junghans mechanische uurwerken die essentiële boordinstrumenten waren voor vliegtuigen. In 1950 ontwikkelde het merk zijn eerste polshorloge voor piloten in opdracht van de Duitse strijdkrachten. Die rijke geschiedenis eert Junghans nu met een verwachtingsvolle blik naar de toekomst en drie nieuwe modellen: twee varianten van de Meister Pilot Chronoscope en de nieuwe Meister Pilot Automatic.

Pure cockpitcharme

Het authentieke uiterlijk van de Meister Pilots is geïnspireerd op hun legendarische voorgangers. De opvallende lichtgevende cijfers en wijzers contrasteren scherp met de wijzerplaat en zorgen voor optimale leesbaarheid. Gemarkeerde seconde- en chronograafwijzers, en een aangegeven kunstmatige horizon die loopt van drie tot negen uur, zijn een knipoog naar de oorsprong van het horlogemerk. De expressieve esthetiek van de Meister Pilot en het historische logo op de wijzerplaat zorgen voor pure cockpitcharme.

Met zijn stopwatchfunctie maakt de Meister Pilot Chronoscope betrouwbare vluchtduurmeting mogelijk. Zoals de naam doet vermoeden komt de Meister Pilot Chronoscope Desert met een wijzerplaat in zandkleurige effectlak. Maar de prachtige Meister Pilot Chronoscope Navy Blue is de ware eyecatcher van de nieuwe collectie: een exclusief verzamelstuk waarvan slechts 300 stuks vervaardigd werden.

De Meister Pilot Automatic moet het zonder stopwatch stellen. Dat compenseert het ruimschoots met een datumschijf in de stijl van een display in een cockpit. De contrasterende kleur van de kleine secondewijzer past in de duidelijke symmetrie van de wijzerplaat, waardoor de leesbaarheid om de pols verbetert. Een gestileerde vliegtuiggravure op de achterkant van de kast zal zowel horloge- als luchtvaartliefhebbers charmeren. Fasten your seatbelts, Junghans brengt je naar de zevende hemel.