Hirsch – Innovatieve horlogebanden met maximaal draagcomfort

Hirsch ontwerpt en produceert de meest geavanceerde en gedetailleerde kwaliteitshorlogebanden ter wereld. Wat in 1945 begon met Hans Hirsch, die aan de keukentafel van zijn woning minutieus aan het kleinste detail van de horlogebanden werkte, is intussen uitgegroeid tot een internationaal succes.

Hirsch staat hoog aangeschreven in de Zwitserse horloge-industrie en maakt horlogebanden voor de meest gerenommeerde horlogemerken. Maar ook met de horlogebanden die het onder eigen naam produceert heeft Hirsch een uitmuntende reputatie bij horlogemakers en bij de consument.

Leider in innovatie

Hirsch weet als geen ander dat een horloge vaak een bijzondere persoonlijke of emotionele betekenis heeft en dat de polsband een belangrijk onderdeel is van een horloge. Niet in het minst omdat het de look van een horloge mee bepaalt. Maar ook omdat het een grote impact heeft op de het draagcomfort van het horloge.

Het Zwitserse merk zet naast duurzaamheid, draagcomfort en een aantrekkelijk uiterlijk, dan ook volop in op het perfectioneren van de technische functionaliteit. Het heeft daarom een team van trendscouts en materiaalexperts in huis dat de vinger aan de pols van de tijd houdt en altijd op zoek is naar trendy, innovatieve en duurzame materialen. Op die manier houdt het merk zijn naam van innovatieleider in zijn branche hoog.

Respect voor mens en milieu

Het innovatieve karakter dringt door tot in de bedrijfsvoering. Met een ondernemende blik op de toekomst neemt het bedrijf zijn sociale, ecologische en economische verantwoordelijkheden ernstig.

Hirsch gebruikt voor zijn bedrijfsprocessen alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie en stadsverwarming van een bio-energiecentrale om de CO2-uitstoot duurzaam te verminderen. Daarnaast recycleert Hirsch waar het mogelijk is. Het lederen restmateriaal van de productie wordt bijvoorbeeld vermalen en gebruikt voor de vulling van horlogebanden.

Tijdloze individualiteit

Horlogebanden van Hirsch zijn accessoires voor horloges. Ze geven horloges een vleugje extra stijl en ze maken van elk horloge een persoonlijke sieraad. Hirsch biedt een veelheid aan stijlen, maten, kleuren, materialen en prijzen. Op die manier hebben ze voor elk horloge en elke stijl een perfecte horlogeband. Zakelijk, sportief, extravagant of trendy… het kan allemaal. Waarom zou een horloge maar één look mogen hebben, als je in een wip de armband verwisselt en een andere stijl kiest? Met Hirsch kies je niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor tijdloze individualiteit.

Het ultieme draagcomfort

Een armband van Hirsch dragen is het summum van draagcomfort. Dat dankt de armband aan de hoge souplesse van het leer, maar ook aan een perfecte combinatie van leer, vulling en voeringsleer. De gebruikte rembordé-techniek draagt enkel bij aan het hoge draagcomfort. Bij dit proces worden de drie onderdelen van de horlogebanden door middel van druk en hitte vezeldiep tot een onscheidbare eenheid bijeengebracht. Het rond persen van de randen in een latere fase van afwerking garandeert dat de armband ook aan de randen mooi blijft en heerlijk soepel zit.

Vertrouwen en degelijkheid

Een armband bepaalt voor een groot stuk het draagcomfort van een horloge. Maar net zoals een horloge moet een horlogeband dag in dag uit bestand zijn tegen verschillende vormen van belasting, tegen wrijving, vocht, weersomstandigheden… De levensduur van een armband wordt immers heel sterk beïnvloed door de gewoontes van zijn drager.

Daarom is Hirsch ervan overtuigd dat, hoe hoog de kwaliteit van hun horlogebanden ook is, ze altijd verder ontwikkeld kunnen worden om nog beter te beantwoorden aan de draagvoorwaarden en wensen van horlogefanaten. De essentie van een horlogeband is natuurlijk dat het horlogedragers de zekerheid geeft dat hun horloge veilig om hun pols blijft zitten. Daarom moeten ze honderd procent kunnen vertrouwen op hun polsband en daarom levert Hirsch niets minder dan topkwaliteit.

Wie voor Hirsch kiest, kiest voor vakmanschap en een lange levensduur. Hirsch geeft dan ook een garantie van 1 jaar op de fysieke kwaliteit van al hun HIRSCH Classic en HIRSCH Performance horlogebanden.

Meer info :
www.hirschthebracelet.com