Een rigoureuze renovatie bij Van Hell Juweliers in Amersfoort

Van Hell Juweliers

Het familiebedrijf Van Hell Juweliers heeft winkels in Amersfoort en Apeldoorn en is er al sinds de jaren 1930 een gevestigde waarde. De winkel in Amersfoort werd vorig jaar grondig uitgebreid en kreeg een ingrijpende make-over.

Het team van WSBDESIGN.COM kreeg de opdracht om het voorste winkeldeel te renoveren en de winkel fors uit te breiden naar achteren. Er is gekozen voor een rigoureuze aanpak: vanaf de achtergevel van het hoofdgebouw werd de beschikbare laagbouw volledig gesloopt. Er kwam een nieuwe achterbouw waarin hoogte een sleutelwoord was.

Daarbij kreeg WSB de opdracht om een passende nieuwe formule te ontwikkelen voor de zaak, die recht doet aan het cliënteel en de collectie. Het ontwerp moest eigentijds zijn en tegelijk een warme klassieke touch hebben.

In aansluiting op het bestaande interieur werd in het nieuwe deel gekozen voor een klassieker gevoel door natuursteen in twee kleuren te combineren met geborsteld eikenhout (naturel en zwart). De afwerking met goudkleurige elementen en wandbekleding van Arte zorgen voor verrassing en warmte.

De winkel is opgedeeld in drie belevingscompartimenten. Het eerste deel is de oude gerestylede winkel, het tweede deel is een combinatie van eigen vitrines en de merken Longines en Bron en het derde deel is de trouwringen hoek. De koffie & wijn corner in het tweede deel is het hart van de winkel. Hierin bevindt zich ook het atelier in directe verbinding met de winkel. Een juweel of horloge kiezen bij Van Hell wordt in de vernieuwde zaak een beleving om u tegen te zeggen.

Contact: +31 33 277 17 14
www.wsbdesign.com | Interieurbouw