Inspired by nature

Ideaal voor eindejaar

De Chopard Alpine Eagle ‘Pine Green’ is één van de nieuwste modellen in de iconische Alpine Eagle collectie van het vermaarde Zwitserse horlogehuis. De stijlvolle wijzerplaat in originele ‘Pine Green’ kleur is de absolute blikvanger van dit luxe sporthorloge met geïntegreerde band. De Chopard ontwerpers haalden inspiratie bij de iris van een arendsoog. Het horloge is voorzien van een geavanceerd, chronometer gecertificeerd uurwerk met datum, stop-seconde functie en een gangreserve van 60 uur.
Kast 41 mm uit Lucent Steel A223 / automatisch 01.01-C kaliber uit eigen manufactuur / waterdicht tot 100 meter.

Duikershorloge voor avonturiers

Met de ‘Promaster Urban Eco-Drive Diver 200m’ voegt Citizen een nieuwe telg toe aan haar Promaster Marine collectie. De olijfgroene wijzerplaat wordt gecompleteerd met een robuuste, 20mm Urethaan armband en geborstelde antracietgrijze kast. De vaste waarden van deze collectie gaan hier samen met een verfrissende kleurkeuze. Hoewel uitgerust als volwaardig duikershorloge, voelt dit model zich net zo goed thuis in de stadsjungle of in de vrije natuur.
Kast 44 mm uit roestvrij staal – in één richting draaiende ring voor het aflezen van de resterende duiktijd – Citizen kaliber Eco-Drive E168 – waterdicht tot 200 meter.

Urban adventurer

Het Frans-Zwitserse Bell & Ross staat bekend om zijn hechte band met de luchtvaart. De nieuwste BR 05 Skeleton Green blijft dan ook trouw aan het iconische Bell & Ross-design, de ronde wijzerplaat in de vierkante kast, geïnspireerd op een cockpitinstrument. De sportief-chique BR 05 collectie, gelanceerd in 2019, is de voorbije jaren uitgegroeid tot het tweede huisicoon. Naast de trendy kleurkeuze is de open wijzerplaat die het fascinerende mechanisme onthult een onbetwiste blikvanger.
Stalen 40 mm kast – saffierglas met vergrotend effect – BR-CAL-322 kaliber van Zwitserse makelij – automatisch opwinden – gelimiteerde oplage van 500 stuks.

Haren in de wind

De Raidillon 40-CAN-189 Chronograaf quartz is een retro-ontwerp geïnspireerd op de Mehari en Vespa uit de jaren ’80, voertuigen die uitnodigden tot onbekommerd avonturen. De wijzerplaat toont twee groentinten: de donkergroene bakent de 10-urenteller en de secondewijzer van de chronograaf af. De op de wijzerplaat geïsoleerde 30-minutenteller deelt dezelfde contrasterende groentint. De zilverkleurige uur- en minutenwijzers hebben gepolijste facetten en zijn voor optimale afleesbaarheid Super-LumiNova gecoat.
Kast 40 mm geborsteld roestvrij staal 316L – dubbel ontspiegeld saffierglas – kaliber 251.471 van het Zwitserse ETA SA – serie beperkt tot 500 stuks.

Groen in drievoud

Pontiac staat voor zeer prijsvriendelijke horloges met Belgisch design, Zwitsers uurwerk en saffierglas. Ook hier duikt de trendy groene kleur op en dat liefst in drievoud. Victor combineert naar keuze een roestvrij stalen armband of bruin lederen armband met 42 mm kast uit roestvrij staal. De groene wijzerplaat met witte indexen en wijzers toont dag en datum op 3 uur. Eric is eveneens een herenhorloge, maar met iets kleinere 41 mm kast uit roestvrij staal. Witte en zilveren wijzers en indexen lichten mooi op boven de groene wijzerplaat. Op 6 uur zit een datumvenster. Een bruin lederen armband vervolledigt deze variant.

Groen voor heren en dames

Het Zwitsers-Belgische RODANIA is al 90 jaar een vertrouwde naam in de horlogewereld. Voor de dames is het model Montreux een nieuwkomer. De diepgroene wijzerplaat is afgeboord met sierlijke, fonkelende steentjes. Er is keuze tussen een monochrome roestvrij stalen armband of een tweekleurige uitvoering in goudkleur/staal. Bij deze uitvoering wordt de wijzerplaat eveneens goudkleurig afgeboord. Vaduz is een nieuwe chronograaf met dag- en datumaanduiding. De groene wijzerplaat wordt geflankeerd door een matzwarte roestvrij stalen armband.
Zwitsers quartz uurwerk – Montreux 30mm / Vaduz 42mm roestvrij stalen kast uit hoogwaardig 316L – saffierglas.

Vrouwelijke elegantie troef

Met de Longines Evidenza collectie verheerlijkt Longines de fascinerende esthetiek van het Art Nouveau tijdperk. Dat spreekt vooreerst uit het specifieke tonneau design voor de kast. Niet minder kenmerkend is de sectorindeling van de wijzerplaat, met daarin gelakte Romeinse cijfers op matte ondergrond, terwijl de rest van de wijzerplaat een geborstelde ‘zonnestraal’-afwerking toont. Nog een verfijnd detail: de blauwe aluminium sierring aan de kroon.
Roestvrij stalen kast – krasbestendig saffierglas – Longines kaliber L592 – waterbestendig tot 3 bar – armband uit alligatorleder met 3-voudige vouwsluiting.

Groen en unisex

Het succes van de Aikon-collectie was voor Maurice Lacroix de aansporing om deze verder te laten groeien. Nieuwkomer is de Aikon Venturer, die door zijn 38 mm kast zowel dames als heren zal aanspreken. Zilverkleurige wijzers met Super-LumiNova® coating verzekeren een goede leesbaarheid van de driehoekige, lichtgevende uur indexen. Het ontwerp is gericht op een maximale leesbaarheid onder alle lichtomstandigheden. Het groene kleurthema is doorgetrokken voor de duikersring en rubberen armband. Kast 38 mm – kaliber ML115 – waterdicht tot 300 meter – Easy Strap wisselsysteem voor armbanden – ook leverbaar met rubberen én roetsvrij stalen armband.