Sportwatches: generalist of specialist

sportwatches

Sporthorloges richten zich tot sportievelingen die hun prestaties willen meten, evalueren en verbeteren. Het snelgroeiend aanbod biedt zowel algemeen prestatie-ondersteunede modellen als op een specifieke sport als fietsen of zelfs golf gerichte exemplaren. Het samenspel tussen sporthorloges en apps op de smartphone wordt steeds meer veralgemeend.

Elegantie voor sportieve prestaties

De Tag Heuer Connected Calibre E4 is de nieuwste generatie van connected horloges die in 2015 debuteerde. De wijzerplaat met 42 of 45 mm diameter voor een stoere sportieve look, is eigenlijk een OLED-beeldscherm dat zich zelfs laat personaliseren met eigen NFT’s (Non-fungible Token) om zo het horloge te authentificeren. Er is een brede keuzewaaier aan armbanden in verschillende kleuren en materialen.

Digitale hoogtepunten zijn o.a. de in de wijzerplaat invoegbare 5 uur weersinformatie, grafieken van het aantal afgelegde stappen per dag en een agenda, evenals de geactualiseerde TAG Heuer Sports app.

Thuiskomen

De Tissot T-Touch Connect Solar horloges werken niet alleen op zonne-energie, ze sluiten ook enkele unieke functies in, waaronder de ‘bring me back’ navigatietechnologie om nooit meer te verdwalen… Dat is bijzonder interessant voor mountainbikers, wandelaars, bergbeklimmers, enz. Dankzij de nood-GPS-werking buiten het bereik van een telefoonsignaal, kan men zijn afgelegde weg terugvinden en opnieuw volgen. Weersvoorspelling, een hoogtemeter, kompas en outdoor-tracker voor het registreren van afgelegde trajecten zijn andere eigenschappen. De wijzerplaat is één grote zonnecel en het SwALPS low-energy besturingssysteem maakt 6 maand autonomie mogelijk op zonne-energie.

Alles in één oogopslag

De basis voor de Bell&Ross nieuwkomer BR 03-94 Multimeter is een stopwatch, bedoeld voor het meten van korte tijden, maar deze toont alle informatie eigen aan een chronograaf in één oogopslag. De 42 mm matzwarte keramische kast beschermt een automatisch mechanisch BR-CAL.301 uurwerk. De geperforeerde zwart-rubberen armband wordt extra versterkt door een synthetische vezel. Naast uren, minuten, kleine seconde en datum, toont de wijzerplaat een 30 minuten teller en centrale secondewijzer. Verder vinden we een hartslagmeter, een snelheidsmeter met 3 zones en een asthometer voor het opmeten van het aantal ademhalingen per minuut.

Levenslang paraat

De Garmin Instinct 2 Solar 45 mm is een geconnecteerd multisporthorloge, ontworpen voor de zwaarste gebruiksomstandigheden en met onbeperkte batterijlevensduur. Het sport- en smarthorloge voldoet aan de militaire norm 810 voor thermische- en schokbestendigheid en is waterdicht tot 100 meter. Bijzondere functionaliteiten zijn de slaapscore, geavanceerde slaap- en stressmonitoring, hartslagmeter en Garmin Pay™ voor contactloze betalingen onderweg. Nog een sterke troef is de ongevalsdetectie die kan waarschuwen in geval van nood.Het horloge is compatibel met het Garmin Connect™ platform om het te personaliseren met gratis downloads van apps en meer.

Multitalent

In het Casio G-SHOCK gamma profileert het G-SQUAD PRO-model GSW-H1000 zich als smartwatch met Wear OS by Google™ en ondersteunt een breed scala sporten, van hardlopen, fietsen en zwemmen, tot extremere sporten als surfen en snowboarden. Aan boord van het tot 200 meter waterdicht horloge vinden we een hartslagmeter, een kompas, versnellingsmeter en gps. Alle data over de route, afstand en het tempo worden geregistreerd. Het tweelagige scherm combineert een altijd zichtbaar monochroom LCD voor tijdweergave en een kleuren-LCD voor HD-weergave van kaarten, sensorgegevens en meer. Het scherm laat zich eenvoudig personaliseren.

Sportieve uitstraling

De AlpinerX in zwart/oranje kleurstelling springt meteen in het oog. De 45mm kast uit glasvezel en roestvrij staal is waterdicht tot 100m en contrasteert met de rubberen armband. Het krasbestendige saffierglas en de afwerking van wijzerplaat en wijzers zijn doordacht in functie van een optimale afleesbaarheid. Deze smartwatch is voorzien van diverse functies zoals een hoogte- en barometer, een kompas, UV-aanduiding, slaap- en activiteitenmonitoring, alsook weergave van inkomende oproepen en berichten.