Peter Bruining, 75 jaar ambacht maakt het verschil

Peter Bruining werd in 1947 opgericht in Amsterdam en is 75 jaar later met R&C Diamonds en Miss Spring Fine Jewelry één van de meest toonaangevende juwelenmerken van Europa.

Wat 75 jaar geleden begon als bescheiden atelier en gieterij voor diamanten sieraden en zegelringen, is anno 2022 een bloeiende creatieve omgeving waar de allermooiste juwelen en sieraden worden ontworpen en gemaakt. ‘Onze opa had in 1947, toen hij als goudsmid begon, waarschijnlijk geen idee dat zijn kleinkinderen 75 jaar later zijn bedrijf tot zulke grote hoogtes zouden brengen’, zegt Maaike, de marketingverantwoordelijke en ontwerpster bij Peter Bruining.

Toewijding en respect voor het verleden

Een team van gespecialiseerde meester-goudsmeden en een groep zeer enthousiaste medewerkers zijn voortdurend op zoek naar het creëren van onberispelijke kwaliteit. ‘Ieder sieraad dat in ons atelier wordt vervaardigd is uniek’, aldus Maaike. ‘Wij ontwerpen sieraden uitsluitend met de uiteindelijke draagster voor ogen. En elk juweel, groots of net heel bescheiden, wordt altijd in ons eigen atelier gemaakt. Met de hand en met dezelfde passie en hetzelfde kwaliteitsniveau, als 75 jaar geleden. Alle vakkennis en creatieve knowhow wordt al drie generaties doorgegeven in ons familiebedrijf.

En ieder familielid heeft enorm veel toewijding, passie en een innovatieve mindset.’ Komende september viert Peter Bruining zijn 75-jarig bestaan en dat wordt een bijzonder moment. Het merkt viert die mooie verjaardag met sprankelende nieuwe collecties voor zowel R&C als Miss Spring die een knipoog naar het verleden zijn. ‘Het was voor ons een bijzonder proces om in onze geschiedenis te duiken en ons te laten inspireren door onze roots. Waar bleek dat onze opa en vader net als wij door Moeder Natuur geïnspireerd werden.’

Slim maatwerk

De collecties van Peter Bruining zijn een totaalpakket van sieraden met goud, diamant en kleursteen, voor ieder segment en iedere klant vertalen wij grote herinneringen naar kleine schoonheden. ‘Omdat wij al onze sieraden zelf produceren zijn wij flexibel en kunnen wij volledig aan de wensen van de klant voldoen. Daardoor zijn onze levertijden niet supersnel, maar we kunnen wel alles op maat, op kleur en helemaal volgens de wens van de klant met de hand laten maken in onze ateliers’, zegt Maaike. ‘En precies daardoor onderscheiden wij ons van andere fabrikanten of leveranciers.

Onze relaties met onze klanten zijn meer dan louter traditionele leverancier-klantverhoudingen. Wij kijken specifiek per winkel wat gaat werken, wat niet, wij baseren ons op uw cijfers en passen dan zo nodig ons pad samen aan’, licht Maaike toe. ‘Wij zien niets in de eenmalige hoge verkoop, wij willen continuïteit, geen hap-snapverkoop.’

Een bonte, hechte familie

75 jaar als familiebedrijf overeind blijven én relevant blijven, kan alleen als het familiegevoel liefdevol en positief is voor iedereen in het bedrijf. Dat werkelijk de hele familie nauw betrokken is bij het bedrijf Peter Bruining blijkt uit de bezetting. Maaike staat zoals gezegd in voor marketing en het creatieve ontwerp. Haar echtgenoot Paul doet het financiële beheer. Maaikes Belgische schoonzus Hilde heeft de leiding over het gehele atelier. Terwijl haar broer Dark als visionair de lijnen voor de toekomst uitzet en de klanten helpt om het segment van de diamantsieraden zo succesvol mogelijk te maken.

‘Maar ook de 25 geweldige goudsmeden, verkooptalenten en administratie experts, waarvan de meesten al meer dan 20 jaar bij ons werken, maken deel uit van de bonte, hechte familie die ons bedrijf is.’