Familiejuweliers: Creativiteit en ondernemingszin over de generaties heen

TenSen Juweliers

Zo’n zestig jaar geleden richtte Marc Tensen samen met zijn echtgenote Brigitte ‘TenSen Juweliers’ op. Intussen houden ook de volgende generaties de bloeiende zaak mee draaiende. Het familiebedrijf begon in Klapdorp, maar ondertussen zijn ze gevestigd in de Huidevettersstraat & Schuttershofstraat te Antwerpen en staan ze gekend om hun kwaliteit & expertise. Marc bepaalt ook vandaag nog de strategische koers a.d.h.v. zijn visie en sterk commercieel inzicht, maar laat het dagelijkse beheer in handen van zijn kinderen.

Gevestigde waarde met jong karakter

Dochter Nadia houdt de onderneming jong met haar frisse kijk op het modegebeuren. Zij houdt de winkel TenSen Juweliers in de Huidevettersstraat open waar topmerken zoals Cartier, Omega & Tudor verdeeld worden, maar ook prestigieuze juwelenmerken zoals FOPE & BIGLI. Broer Philip ontfermt zich over de nieuwe “Breitling Boutique” dat najaar 2022 de deuren opent in de Leopoldstraat. Broer Alain legt zich toe op ‘TenSen Exclusive’ op de hoek van de Schuttershofstraat en de Komedieplaats. Daar biedt hij luxe horlogemerken als Rolex en Patek Philippe aan. Kortom, de familie biedt een meerwaarde aan de Antwerpse luxesector.

Een nieuwe start

Na de verbouwingen in 2019 paste de familie het aanbod grondig aan en fixeert zich vooral op de “High End” luxe merken en allerlei soorten juwelen dat de persoonlijkheid van de klant benadrukt. “De vraag naar authentieke juwelen die een oprecht verhaal vertellen stijgt. We zetten onze focus op verscheidene doelgroepen zodat we iedereen kunnen helpen aan een juweel of horloge om van te houden en om te koesteren”, aldus Nadia Tensen.

Martens Juwelier-Createur

Martens Juwelier-Createur uit Aalst ontstond in 1990, toen Geert en Hilde Martens de stap naar een eigen juwelierszaak zetten. Geert kreeg de microbe te pakken dankzij zijn moeder Marie-Thérèse, die al jaren actief was in de sector. Hilde had op haar beurt oog voor detail, kon als geen ander etaleren en had een goed contact met de klanten. Toen de tijd rijp was, stapte ook dochter Julie mee in het verhaal.

Zuiderse invloeden

Tot 2014 werkte Julie voor Mattioli in Turijn: een ervaring waar ze veel van opstak en nog steeds op terugvalt voor inspiratie. Zowel Julie als haar ouders ontfermen zich over het management van de zaak. Voor de verkoop, boekhouding en dienst na verkoop kunnen ze op een sterk ondersteunend team rekenen.

Samen sterk

De meerwaarde van samen met je familie ergens je schouders onder te zetten? Voor de familie Martens een eenvoudige vraag, met een unaniem antwoord: “Het klinkt cliché, maar onze passie voor het vak is voelbaar. Na meer dan dertig jaar merken we dat onze klanten dit nog steeds waarderen. Bovendien combineren we onze sterktes en spelen we erg goed in op de verschillende aspecten van ondernemen”, vertelt Julie. “Bij ons vind je een verfijnde selectie van juwelen, hedendaagse eigen creaties en horloges van Chopard. Ook na het pensioen van mijn ouders, zullen we blijven inzetten op spraakmakende edelmetalen en -stenen.”

Langohr

In 1975 opende Philippe Langohr en zijn vrouw hun eerste juwelenwinkel. Intussen bestaat het team uit zes experten, waaronder een horlogemaker en juwelier die sinds 2013 in het atelier ter plaatse werken. Sinds twintig jaar maken ook hun kinderen deel uit van de equipe. Meer dan 45 jaar ervaring, gedreven specialisten en een goede band met het vaste cliënteel vormen de ideale mix om van Maison Langohr een gevestigde waarde te maken in Namen.

Persoonlijke aanpak

“Er is altijd iemand van de familie aanwezig”, aldus Stéphane Langohr. “Daar hechten we als familiebedrijf bijzondere waarde aan. Doordat we het juweliersatelier in onze shop integreerden, kunnen we helemaal op maat werken en de klant reparatie- en restauratiewerk aanbieden, evenals een onderhoudsbeurt van juwelen en horloges.” Ook met oud goud kunnen klanten bij Maison Langohr terecht, om het tot een juweel om te vormen of voor een gratis schatting.

Een waslijst aan wearables

Langohr biedt verschillende juwelenmerken zoals o.a. Messika, Ole Lynggaard, Fred, Dinh Van, One more, Vanrycke, Duo en Gynette NY aan. Onder de horloges vinden we prestigieuze merken als Omega, Hermès, Tag Heuer, Baume & Mercier, Longines, Frederique Constant, Hamilton, Tissot en Balmain terug. Wat de toekomst nog brengt voor Langohr? “Dat we vooral mogen blijven verder werken zoals we nu doen”, hoopt Stéphane.