Hamilton, oer-Amerikaanse classics

Van de synchronisatie tussen de eerste spoorwegen in de Verenigde Staten tot het bijhouden van de tijd voor luchtvaartpioniers en Amerikaanse militairen. Al sinds 1892 creëert Hamilton horloges die verbluffen met een mix van authenticiteit en innovatie. Inmiddels zijn de horloges ook gegeerd bij filmmakers in Hollywood en stalen ze reeds de show in verschillende kaskrakers.

De huidige Hamilton collecties combineren hun Amerikaanse karakter met Zwitserse stiptheid. Iets wat duidelijk terugkomt bij het Frogman-horloge, het ultieme precisie-instrument voor onderwaterverkenners. Met de stoere, nieuwe look veroveren deze uurwerken probleemloos de ruigste zeeën en diepste oceanen.

Het best presterende horloge voor maritieme doeleinden is zonder twijfel de Khaki Navy Frogman Automatic. Dit nieuwe ontwerp is niet alleen buitengewoon nauwkeurig, maar ook leesbaar en duurzaam. Hierdoor wordt het mogelijk om de onmetelijke kracht van de oceaan te vatten en op de pols te tonen.

De nieuwste Frogman-horloges zijn vernoemd naar de oorspronkelijke modellen uit de Tweede Wereldoorlog. Ondanks hun indrukwekkende geschiedenis ogen deze horloges bijzonder stijlvol en eigentijds. De gegolfde band is een ode aan de weergaloze kracht van de oceaan en de 46mm-kast biedt een veilige behuizing voor de opwindkroon van de Frogman. Ook de zwarte, duidelijke wijzerplaat heeft een upgrade gekregen.

Dankzij SuperLumiNova is de leesbaarheid scherper dan ooit, zelfs in omgevingen met bitter weinig lichtinval. De oranje markeringen van de minutenwijzer en het uiteinde van de secondewijzer zorgen dat ze in een oogwenk kunnen worden onderscheiden. Binnenin is het automatische uurwerk een meesterwerk van absolute precisie en betrouwbaarheid. De roestvrije stalen kast is waterdicht tot maar liefst 30 bar of 300 meter, terwijl de geavanceerde technologie bestand is tegen schokken, temperatuurschommelingen en magnetische velden. Hierdoor blijft de Frogman zelfs onder de meest zware omstandigheden zijn plicht uitoefenen. Dit is het horloge bij uitstek voor mensen die ervan dromen om hun grenzen te verleggen.

Ook de Pilot Pioneer is klaar voor take-off. De opmerkelijke vintage look dankt het horloge aan het luchtvaartontwerp uit de jaren ’70. De begeerde vorm en functionaliteit van de chronografen uit de Britse Air Force komen hierbij opnieuw tot leven. Robuust en betrouwbaar zijn dan ook de codewoorden voor de Pilot Pioneer. Dit 40mm horloge wordt aangedreven door het exclusieve met de hand opwindbare H-51-Si uurwerk.

Twee horizontaal uitgelijnde hulpwijzerplaten meten de minuten en seconden en steken scherp af tegen de zwarte wijzerplaat. Een stijlkeuze die de uitmuntende leesbaarheid alleen maar bevordert. De vintage look van het horloge is daarnaast afgewerkt met op radium gebaseerde lume, waardoor je zelfs in de meest donkere contreien het uur kan aflezen.

Met deze verbluffende techniek en stijl blijft de Pilot Pioneer trouw aan zijn geschiedenis. In de jaren ’70 was dit horloge een must have voor liefhebbers van militaire geschiedenis, luchtvaartexperts en horlogeverzamelaars. Vandaag de dag zijn de Hamilton-horloges een compagnon van waaghalzen die op onverschrokken wijze het onbekende blijven onderzoeken. Te land, ter zee en in de lucht.

Meer info :
www.hamiltonwatch.com