Op bezoek bij P.C. Boschmans

P.C. Boschmans is een naam die klinkt als een klok in de juweliersbranche. In 1865 richtte Petrus Carolus het bedrijf op en bouwde het Antwerpse familiebedrijf uit van een goudsmederij tot een gevestigde waarde in de sector. De volgende generaties bouwden verder op zijn succes en zijn trots op de rijke traditie van historisch vakmanschap. Vandaag is het met Julie Boschmans de vijfde generatie die het familiebedrijf leidt. De term ‘familiebedrijf’ krijgt bij P.C. Boschmans trouwens een volledig nieuwe betekenis. De vakmensen die er werken, worden allen als leden van de familie beschouwd. Het is hun unieke kennis en ervaring in combinatie met de modernste technologie die de sleutel is tot de mix van creativiteit en kwaliteit die de collecties van P.C. Boschmans kenmerken.

100% Belgisch

Elk stuk wordt van concept tot afwerking in het eigen Antwerpse productiebedrijf gemaakt. Vanuit Wijnegem wordt een hoog kwalitatief assortiment geproduceerd van ringen en andere juwelen, fournituren, eigen collecties, private labels en onderdelen in edelmetaal.
In de productiehallen vind je o.a. de eigen raffinage en een labo, een goudsmidatelier, uniek werkmateriaal uit het verleden en een hedendaags machinepark met CNC-afdeling. De combinatie van hoogtechnologische productiemethoden met ambachtelijke goudsmeedkunst resulteert in kwalitatieve producten. Alle collecties zijn van 100% Belgische makelij, uitgewerkt in gerecycleerd goud en met ethisch ontgonnen stenen van de beste kwaliteit. Mooie, kwalitatieve stuks om een leven lang mee te gaan.

De vijfde generatie

CEO Julie Boschmans, die in 2018 aan het roer kwam, heeft een frisse visie op het bedrijf. Julie put uit de rijke geschiedenis en kan rekenen op het uitzonderlijke talent van haar medewerkers om haar ideeën tot leven te brengen.

In 2016 kwam Julie met haar eerste eigen merk op de markt, dat ze bij de overname van P.C. Boschmans in 2018 meenam. Haar creatieve geest is de motor achter de huidige collecties: Angeli di Bosca, Funky Gold en Atelier P.

Angeli di Bosca

Angeli di Bosca is een ruime collectie stijlvolle en tijdloze trouwringen van hoge kwaliteit. Recent kreeg de collectie een frissere look. Zo is deze collectie klassieke trouwringen nog steeds relevant en hedendaags, zelfs na vele jaren op de markt.

Binnen de collectie vind je ringen in wit, geel of rosé goud, en bi- of tricolor ringen. Als finishing touch kun je de ring laten afwerken met 1 of meerdere briljanten. Alle ringen worden vervaardigd in 9, 14 of 18kt goud.

Funky gold

Funky Gold is dan weer een juwelencollectie waarmee je je verhaal kunt vertellen. De handgemaakte stukken in 14kt goud zijn eigentijds en elegant. Ze zijn ontworpen om te personaliseren en in te kleuren met de betekenis die de drager eraan geeft. Door te kiezen uit een prachtige regenboog aan gekleurde edelstenen met elk zijn eigen betekenis en symboliek. Of door ze te laten graveren.

Atelier P.

In 2019 werd het juwelenmerk Atelier P. gelanceerd, met een knipoog naar zowel de stichter Petrus Carolus als het vakmanschap in het hart van het bedrijf. In overeenstemming met het eigen erfgoed combineren de tijdloze trouwringen en verlovingsringen moderniteit met vintage accenten. Ze zijn een eerbetoon aan familie en erfgoed.

De trouwringen omspannen de geschiedenis van P.C. Boschmans en bestaan uit tijdloze ringen geïnspireerd op Petrus’ allereerste ontwerpen en originele, eigentijdse creaties… Elk stuk wordt vervaardigd in Antwerpen uit hoogwaardige 14kt en 18kt legeringen in een keuze van geel, wit of rosé goud. Daarnaast biedt Atelier P. een even verfijnde collectie verlovingsringen aan, die vintage elementen met een moderne stijl combineren. De collectie is gemaakt in gerecycleerd 18kt goud met ethisch ontgonnen edelstenen.

In 2021 werd Atelier P. uitgebreid met volledige juwelencollecties. Naast de trouw- en verlovingsringen vind je nu ook armbanden, oorbellen, halskettingen… terug in de collecties Body & Soul, Love en Miss Daisy. De stukken uit de collectie Body & Soul hebben de milgrain- en alliancezetting als basis en zijn eindeloos te combineren met andere karakterstukken uit de collecties van Atelier P. De Love-collectie werd opgebouwd rond de iconische hartvorm, terwijl in de stukken van Miss Daisy de cushion-slijpvorm centraal staat.

Meer info:
www.pcboschmans.com

Dit voorjaar staat er weer een nieuwe collectie op het programma, hou Atelier P. dus in de gaten!