Een ommekeer voor Raidillon

Raidillon vindt zijn oorsprong in de allicht meest spectaculaire en uitdagende passage van het wereldwijd geprezen racecircuit van Spa-Francorchamps. De fascinatie voor de autosport en de emotionele sfeer bij het publiek, lagen in 2002 aan de basis van het Belgische horlogemerk.

Sinds enkele maanden waait er een nieuwe wind bij Raidillon en zorgt een nieuw managementteam voor een verhoogde dynamiek. Patrick Gelder (Gtime) sloot zich aan als aandeelhouder bij Frédéric Dawans. Gtime verzekert de distributie van Raidillon in de Benelux en Frankrijk. De winkel in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen (Brussel) is gesloten, omdat het nieuwe Raidillon voor de distributie volledig inzet op een netwerk van juweliers en horlogespeciaalzaken.

De magische ’55’

Raidillon brengt uitsluitend tot 55 stuks gelimiteerde reeksen uit. Dat aantal vindt zijn oorsprong bij de legendarische 24-uurs uithoudingsraces op het circuit van Spa-Francorchamps, waarvoor het deelnemersveld beperkt is tot 55. Net als in de racewereld wordt bijgeloof gerespecteerd en is nummer 13 bijgevolg niet van de partij… De 55 staat telkens op de 11-uur positie van de wijzerplaat. Het getal ‘55’ wordt herhaald in de kroon van de Raidillon horloges en staat gegraveerd in de kast. De automatische uurwerken zijn gegarandeerd Swiss Made en stammen van vermaarde toeleveranciers als ETA en Sellita.

Belgische trots

Raidillon is meer dan de verwijzing naar het iconische racecircuit in onze prachtige Ardennen, het is de doordachte expressie van Belgische trots. Dat uit zich in de voortdurende productverbetering en elk detail dat intern wordt ontwikkeld. Zo is er de jarenlange samenwerking met het gespecialiseerde Oostendse LIC voor de polsbandjes van zeer hoge kwaliteit. De kopers kiezen hun polsbandje uit een haast oneindig aantal referenties, waaronder het voor het merk zeer herkenbare geperforeerde ‘rally’-design. Hierbij aansluitend is er de succesrijke collectie Raidillon sleutelhangers.

Een nieuw en evenwichtig gamma

Raidillon legt het accent op de automatische modellen met 3 wijzers. Zij zullen in de toekomst 40% uitmaken van het gamma. Daarnaast zullen nieuwe modellen met gangreserve of kleine seconde verschijnen. Vanzelfsprekend behouden de chronografen hun vooraanstaande plaats in het aanbod.

Bij de nieuwigheden valt de bijzondere vormgeving op van de ‘Curve’-reeks. Het betreft een 41 mm chronograaf met Kaliber Valjoux 7750 van ETA en ongeveer 48 uur gangreserve. Er is keuze uit 7 verschillende wijzerplaten. Bijzonder detail: de twee drukknoppen met Clous de Paris-motief. Bij de nieuwe chronografen valt het eerbetoon aan de veelvuldig gelauwerde Franse autopiloot Jean-Pierre Beltoise en zijn favoriete auto, de Matra MS1, op. De wijzerplaat toont de karakteristieke kleuren van de Franse vlag en ook de geperforeerde polsband kleurt blauw. Er is een nieuwe versie met 3 wijzers en chronofunctie ontwikkeld voor de instapmodellen van het Raidillon gamma (1450 tot 4000 euro). Een variant, met 3 wijzers en 38mm diameter, zal vooral een vrouwelijk publiek aanspreken. Dit jaar zullen in totaal liefst 20 nieuwigheden worden voorgesteld! Dit jaar viert Raidillon ook zijn 20e verjaardag, de ideale gelegenheid voor het uitbrengen van een nieuwe, gelimiteerde reeks ’20 jaar’ in september.

Meer info:
www.raidillon-watches.com · info@gtime.be
T. 02 658 01 20