Colour watches, Tijd voor kleur!

De Covid-19 pandemie zwakt na twee jaar eindelijk af en dat uit zich in kleurcodes die de goede kant opgaan… Een nieuwe lente brengt ook weer kleur in ons leven en dat hoeft zich niet te beperken tot onze omgeving of onze kleding. Aanleiding genoeg om het leven weer wat kleurrijker tegemoet te zien. Ook horloges dragen graag hun kleurtje(s) bij!

Connected

TAG Heuer startte 2022 met de voorstelling van de ‘Connected Calibre E4’, en dat in 45 en 42 mm uitvoering. Het uitzicht van de wijzerplaat kan alle kanten uit: van klassiek-traditioneel tot kunstzinnig geanimeerd of futuristisch en hightech. Voor een sportieve look is er keuze uit een kleurenwaaier aan rubberen polsbanden, terwijl ook klassiekers als leder en staal tot de mogelijkheden behoren.

  • 42 mm kast uit gepolijst roestvrij staal / bol saffierglas / waterdicht tot 50m / OLED-Display 1,28”, 416 × 416 Pixel (326 ppi) / batterij 330mAh, besturingssysteem Wear OS by Google / Qualcomm Snapdragon 4100+ processor / Bluetooth 5.0 en WiFi / keuze uit verschillende armbanden met vouwsluiting
  • 45 mm kast uit geborsteld roestvrij staal en keramiek of titanium en keramiek / OLED-Display 1,39’’ 454 × 454 Pixel (326ppi) / batterij 330mAh / verder gelijklopend met 42 mm

Mysterieus rood

Bell & Ross verrast met de BR 03-92 Red Radar Ceramic, een ‘instrumentenhorloge’ dat perfect de passie voor de luchtvaart van het merk uitdraagt. Het avant-gardistische uurwerk is geïnspireerd op radarschermen in straalvliegtuigen. De tijd wordt afgelezen via een systeem van roterende schijven, gecombineerd met een analoge wijzer. De schijven laten twee kleine gezeefdrukte vliegtuigjes bewegen – ze vervangen de traditionele wijzers – zodat het lijkt alsof ze over de wijzerplaat vliegen. De uurschaal is op de binnenkant van het saffierglas gedrukt.

Kast uit keramiek, 42mm / rood saffierglas / Gelimiteerde oplage van 999 stuks.

Sports Cars feeling

Met de ‘Top Time Classic Cars Capsule Collection’ brengt Breitling een eerbetoon aan een trio legendarische sportwagens uit de jaren ’60: de Chevrolet Corvette C2, Ford Mustang en Shelby Cobra inspireerden de ontwerpers voor dit trio chronografen. Maar ook voor het binnenleven grijpt Breitling terug naar de Top Time uurwerken uit dezelfde periode. Deze horloges springen in het oog door hun wijzerplaten in krachtige kleuren en dito kleurrijke accenten.

  • Top Time Chevrolet Corvette; rood en zwart / 42 mm / COSC-gecertificeerd Breitling-Kaliber 25 / 42 uur gangreserve / zwarte kalfslederen polsband met vouwsluiting
  • Top Time Ford Mustang; groen en bruin / 42 mm / COSC-gecertificeerd Breitling-Kaliber 25 / 42 uur gangreserve / bruine kalfslederen polsband met vouwsluiting
  • Top Time Shelby Cobra; blauw en bruin / / 40 mm / COSC-gecertificeerd Breitling-Kaliber 41 / 42 uur gangreserve / bruine kalfslederen polsband met vouwsluiting

Dubbel brons

Tudor introduceert de bekende ‘Black Bay Fifty-Eight’ nu als exclusieve ‘Bronze Boutique Edition’ met een stalen armband in dezelfde bronstint als de kast en een jacquard geweven polsband in bruin met brons accent. Brons brengt ons terug in de tijd van oude schepen en de eerste duikersuitrustingen.

Verkrijgbaar in slechts 50 Tudor boetieks wereldwijd / 39 mm kast / draaibare bronzen lunet / bol saffierglas / waterdicht tot 200 m / mechanisch COSC-gecertificeerd uurwerk KaliberMT5400 h / 70 uur gangreserve

Kleurvariaties zoals in de muziek

De begin dit jaar voorgestelde Hamilton ‘Jazzmaster Open Heart Automatic’ laat zich opmerken door zijn gedurfd opengewerkt design en wijzerplaten in de nieuwe kleuren – nachtblauw en donkergroen – met kleurverloop. De wijzerplaat is op complexe wijze opengewerkt en geeft zo inkijk op het onderliggend automatisch uurwerk. Ook de polsband laat keuze uit verschillende kleurschakeringen.

40 mm roestvrijstalen kast / saffierglas met antireflectiecoating / nachtblauwe
of donkergroene wijzerplaat / automatisch H-10-uurwerk met Nivachron™-balansveer /
80 uur gangreserve

Knipoog naar het verleden

Midden de jaren ’50 bracht Blancpain de ‘Air Command’ uit, een chronograaf en vandaag allicht het meest zeldzame horloge van het merk. De nieuwe ‘Air Command’ treedt in de voetsporen van dit klassieke pilotenhorloge. Specifiek zijn de dubbele functie voor tijdmeting: enerzijds de flyback chronograaf, anderzijds de draaibare lunet met aftelfunctie.

42,5 mm kast in rosé goud of Titan Grade 23 / waterdicht tot 3 bar / Automatisch manufactuur uurwerk Kaliber F388B / tachometer / kalfslederen polsarmband met vouwsluiting