Belgische juweliers en hun ateliers

1. TenSen Juweliers: de liefde voor het ambacht

TenSen Juweliers is met zijn twee winkels gelegen in de Huidevettersstraat en Schutterhofstraat, het huis van vertrouwen voor de Antwerpenaar. Wie op zoek is naar een tophorloge van grote merken zoals Rolex, Patek Philippe, Breitling of Cartier, wordt hier op zijn wenken bediend. Elke modebewuste inwoner van ‘t Stad’ of daarbuiten, die gaat voor exclusiviteit en kwaliteit, vindt hier waar hij naar op zoek is, net als een fantastische service om de rest van zijn leven van te genieten. TenSen Juweliers is dan ook een echt familiebedrijf, waar elk gezinslid zijn verantwoordelijkheid opneemt en zich samen met een toegewijd team van medewerkers 24/7 inzet voor de klant en passant.

Een professionele en snelle aanpak met een efficiënte service zijn typerend voor waar het huis voor staat, zoals persverantwoordelijke Charlotte De Groof ons duidelijk maakt: “Een in-houseworkshop heeft als voordeel dat je het probleem van de klant snel kan onderzoeken en potentieel kan oplossen, en hem of haar ook meteen een realistische kostprijs kan doorgeven. Batterijen voor kwartshorloges worden vervangen in het atelier. We streven ernaar de plaatsing van de nieuwe batterij nog diezelfde dag te voltooien, zodat de klant tijdens een dagje stappen in Antwerpen naar huis kan keren met een werkend horloge. Ook voor een reparatie of onderhoud van een mechanisch horloge kan de klant bij ons terecht. We hebben een aantal horlogemakers onder de arm genomen, waarvan enkele een doorgedreven opleiding in Zwitserland hebben genoten en anderen lokaal gediplomeerd zijn volgens de normen en waarden van ons ambacht. Onder de vier horlogemakers tellen we twee specialisten die erkend zijn door Rolex, een van de merken die we vol trots verkopen en waar we service voor mogen aanbieden als ‘Officiële Verdeler’. Kortom: het paradepaardje van het huis.” Bij TenSen Juweliers ziet men graag tevreden klanten. De familie Tensen beseft dan ook ten volle de absolute meerwaarde van het horlogeatelier en gaat in de toekomst nog voor uitbreiding, van workshop tot extra specialisten, om de passie voor het horloge verder te zetten.

2. simply the best …

Juwelier-horlogerie MICHEL uit Charleroi is er trots op dat ze het beste wat de Zwitsers te bieden hebben op het gebied van topuurwerken in huis hebben. Met merken als Rolex, Breitling, TAG Heuer, Hermès, Baume & Mercier, Tudor, Rado, Maurice Lacroix, Baume et Mercier, Ebel… kan je hun assortiment gerust indrukwekkend noemen. Hetzelfde geldt voor de juwelenafdeling, die grote namen als Messika, Fred, Pomellato, dinh van, Roberto Coin en Ole Lynggaard in de etalage heeft liggen. Met zo’n prestigieus aanbod is het vanzelfsprekend dat ook een uitmuntende service essentieel is. Sales manager Benjamin Leflot geeft tekst en uitleg.

Aan welke service kunnen we ons verwachten als eigenaar van een horloge?
Een warm onthaal en een gepersonaliseerde dienstverlening : daar draait het al meer dan 30 jaar om bij de Bijouterie MICHEL. Om aan de vraag naar service na verkoop te voldoen, is onze horlogemaker, Thomas, erkend door verschillende merken, waaronder Rolex, Tudor, Rado, Longines, Baume et Mercier en TAG Heuer. Dit stelt ons in staat de vraag van de klant zo snel mogelijk te behandelen binnen de door het merk vastgestelde regels, en zo de kwaliteit van ons werk te garanderen. Bij elke interventie wordt vooraf een gedetailleerde en gepersonaliseerde prijsopgave gemaakt.

En waar kunnen we ons aan verwachten in het juwelenatelier?
Wij herstellen en restaureren uw sieraden perfect. We werken ook samen met u aan eventuele eigen creaties, op basis van uw eigen ideeën of die van onze juwelenmaker. We ontwerpen een uniek juweel vanaf een schets die we samen op punt stellen.
Als u met eigen ogen wil zien waartoe we allemaal in staat zijn, aarzel dan vooral niet om een kijkje te nemen op onze website: www.bijouterie-michel.be/creations

3. Juwelier opent zijn eigen goudsmidatelier in Nijvel

Juwelier-horlogerie “Debecq et fils”, gelegen in het centrum van Nijvel, op 20 minuten van Brussel, Charleroi en Bergen, biedt een assortiment dat een uitgebreid cliënteel kan bekoren. Naast juwelen- en sieradenmerken uit Italië, zoals Anna Maria Cammilli en Chimento, en uit Spanje, zoals Facet, brengt de zaak ook een keur van merken uit eigen land, waaronder Davice en Emmilou. Op het gebied van polshorloges vind je er dan weer vaste waarden als onder meer LIP, Seiko en Pequignet.

Sinds januari, na een toenemende vraag naar herstellingen, transformaties en vooral fabricatie, het sterke punt van dit familiebedrijf, heeft een goudsmid het bedrijf vervoegd. Zo kan het huis zijn klanten nog beter bedienen, met een eigen atelier. Voortaan kan de klant er ook terecht voor alle soorten gravures, fotogravures en gepersonaliseerde lasersnijdingen.

Na een uitgebreid intakegesprek, waarin het in de eerste plaats gaat over de emoties die aan de basis liggen van het sieraad en die ze hierin willen uitgedrukt zien, worden een of meer schetsen voorgesteld, waaruit een uniek juweel zal ontstaan.

“Een complete service zoals die van ons is vandaag de dag geen evidentie”, weet Corinne Debecq. “De mond-tot-mondreclame heeft ondertussen haar werk gedaan. En wat een vreugde om de glinstering in de ogen van de klant te zien wanneer hij het afgewerkte resultaat ziet! Vandaag keren we terug naar de kern van dit beroep, en ook de reden waarom het ons zo boeit. We kunnen onze klanten voortaan op alle vlakken steunen en samen met hen hun verhalen beleven.”

Bent u geïnteresseerd en wil u hier meer over weten? Neem dan een kijkje op:
www.bijouteriedebecq.be