Watchmespot

prestige, prestige magazine, magazine, juwelenbranche, horlogebranche, ars nobilis, juwelenfederatie, belgische federatie, juwelen, horloges, jewels, watches, ink antwerp

Hij is student, horlogefanaat en blogger. Brengt met zijn camera horlogedragers in het vizier. En neemt geen blad voor de mond op zijn gretig gelezen blog en Instagram. Wij vroegen de jongeling naar zijn passie voor watchspotting, het verhaal achter Watchmespot en de redenen voor het succes.

THAT’S ENTERTAINMENT

M.S. is een bescheiden jongen. Terwijl veel populaire bloggers graag in de spotlights staan, blijft hij op de achtergrond. Watchmespot heeft duizenden enthousiaste volgers. Toch weten weinigen wie hij is … en dat wil hij graag zo houden. Zijn enige doelstelling: mensen entertainen. Met (hilarische) vertellingen over watchspotting in the wild en zijn ongezouten mening over merken en modellen.

VERNIEUWERS MET EEN HOEK AF

M.S. droeg van kindsbeen af horloges. Later ging hij research doen: wie zijn de spelers aan het horlogefirmament, wie houdt van welke modellen en waarom, … Zijn eerste crush was een vintage Omega, voor een prikje op de kop getikt. Vandaag valt hij voor onafhankelijke merken zoals MB&F, Konstantin Chaykin, Urwerk, De Bethune, … Ze ontwerpen vanuit bezieling, innoveren en trappen al eens op tenen.

KNAPPE KLASSIEKERS

Ook voor iconische horloges heeft M.S. een boontje. Zoals de Rolex Submariner, of de Patek Nautilus die quasi ongewijzigd is sinds 1976 en waarvoor nog altijd lange wachtlijsten bestaan. Ook Omega blijft hem bekoren. Wat die klassiekers gemeen hebben is een rijke geschiedenis en geniale marketing, een archetypische uitstraling en behoud van waarde. Al vindt M.S. het wel jammer dat hij ze zich (nog) niet kan veroorloven …

THE STORY BEHIND THE WATCH

De blogger graaft graag naar de reden voor de aanschaf, vooral bij exclusieve of vintagemodellen die geen impulsaankopen zijn. Er schuilen verhalen achter die de blogger wil delen met zijn lezers. Dat zijn trouwens niet noodzakelijk connaisseurs. De luchtige toon, sappige story’s en gedurfde knipogen garanderen gewoon heerlijk leesvoer.

VIRTUELE SPEELTUIN

De guitige schrijfstijl wordt goed gesmaakt, al raakt M.S. soms een gevoelige snaar. Jammer voor de ‘ontvanger’ als die niet tegen lichte spot kan. Instagram is voor M.S. het gedroomde medium met een gigantische community van horlogeliefhebbers. Je passie delen met gelijkgestemden vindt hij fantastisch, net zoals positieve feedback krijgen van iemand die ertoe doet in het wereldje. Na zijn artikel over Theo&Harris (dealer van vintage horloges) deelde oprichter Christian Zeron het met zijn klanten en netwerk. Resultaat: een resem nieuwe Amerikaanse volgers.

prestige, prestige magazine, magazine, juwelenbranche, horlogebranche, ars nobilis, juwelenfederatie, belgische federatie, juwelen, horloges, jewels, watches, ink antwerp
prestige, prestige magazine, magazine, juwelenbranche, horlogebranche, ars nobilis, juwelenfederatie, belgische federatie, juwelen, horloges, jewels, watches, ink antwerp
prestige, prestige magazine, magazine, juwelenbranche, horlogebranche, ars nobilis, juwelenfederatie, belgische federatie, juwelen, horloges, jewels, watches, ink antwerp

CAPTAIN AMERICA ON BOARD

Om een afspraak te maken met Romain Gauthier op Baselworld, had M.S. contact met communicatiemanager Steven Rogers: toevallig ook de naam van Captain America. In zijn artikel schreef M.S. dat hij door het dolle heen was om zijn jeugdheld te ontmoeten. De reactie van Rogers: “Sorry dat ik mijn schild en masker niet door de security kreeg.” Subliem, motiverend en het ultieme bewijs dat clichés zoals ‘horlogemakers zijn saaie grijze mannen met labojassen’ geen steek houden.

HOBBY MET IMPACT

Watchmespot pakt uit met toffe teksten én fraaie plaatjes. M.S. leerde de kneepjes van de macrofotografie al doende en met wat hulp van YouTube. Leuk om te weten: hij schrijft, bewerkt en post alles via iPhone en iPad. Zo werkt hij waar en wanneer hij wil. Bovendien slagen computers tilt in zijn omgeving, vertrouwde hij ons toe. Of hij zelf altijd een horloge draagt? Absoluut! Een outfit zonder horloge is niet áf. Op de vraag naar zijn toekomstplannen, antwoordt M.S. dat hij er stiekem van droomt om een inkomen te vergaren met zijn blog. Ondertussen geniet hij – en wij met hem – met volle teugen van zijn hobby.